Huisgenoot

Een huisgenoot is iemand met wie je je huis deelt. Jullie wonen dus allebei in hetzelfde huis en delen vaak de badkamer, keuken en een woonkamer. Vooral studenten beginnen het zelfstandige leven met een huisgenoot. Het is natuurlijk ook erg duur om gelijk alle voorzieningen voor jezelf te hebben en daarom beginnen ze vaak in een zogeheten studentenhuis. Ben jij benieuwd hoe jij iemands huisgenoot kan worden of hoe je een nieuwe huisgenoot kunt vinden? Huurstunt deelt handige tips op dat vlak.

Studentenkamer vinden

Als jij graag iemands huisgenoot wil worden, is het van belang dat je allereerst een goed berichtje stuurt naar het studentenhuis. Hierbij is het van belang dat dit bericht geschreven is in goed taalgebruik en zonder de volgende zaken:

  • Koosnaampjes
  • WhatsApp-taal
  • Praten in caps Lock
  • Straattaal
  • Spelfouten
  • Verkeerde interpunctie

Ook is het van belang dat je niet onnodig stoer gaat doen in het briefje en de bestaande huisgenoten gaat vertellen hoe fantastisch jij wel niet bent. 46 procent van de vrouwen en 37 procent van de mannen erkent dat dat gezien wordt als afknapper om diegene uit te nodigen voor het hospiteren. Wat je enorm kan helpen is een filmpje maken. Mensen kunnen goed zien of hoe ze over iemand denken aan de hand van een filmpje.

Hospiteren

Zodra je uitgenodigd bent voor een hospiteeravond gaat het echte onderdeel van start. Het is van belang dat je je vooral niet beter gaat voordoen dan dat je bent. Natuurlijk wil je de kamer graag hebben, maar het is wel belangrijk dat je eerlijk bent. Doe je dit niet, dan zul je uiteindelijk door de mand vallen en dat is voor beide partijen niet leuk. Hou het hospiteren dus vooral dichtbij jezelf.

Huisgenoot vinden

Als een huisgenoot jullie huis verlaat is de eerste en logische keuze dat je één van je beste vriend(inn)en uitnodigt om bij je te komen wonen. Helaas blijkt dit niet altijd de beste keuze te zijn. Je kunt er vaak beter voor kiezen om iemand te kiezen die een beetje overeenkomt met jou. Zoek bij voorkeur iemand met dezelfde leefgewoontes, zodat jullie je minder aan elkaar ergeren.

Daarbij willen we aanraden om geen massale hospiteeravond te houden. Mensen komen vaak beter uit de verf als je één op één met ze praat. In andere gevallen lok je haantjesgedrag uit, waarbij de dominantste uiteindelijk de kamer krijg. De vraag is of je op lange termijn ook zo gelukkig bent met die keuze. Maak dus weloverwogen je keuze en nodig een handjevol mensen uit. Kijk bij wie jullie je prettig voelen en maak je keuze!