Laminaat berekenen

Ga jij binnenkort laminaat plaatsen en wil je het aantal pakken laminaat berekenen? Om dit probleem aan te pakken hebben we voor jou een calculator gemaakt die berekend hoeveel pakken laminaat je nodig hebt voor jouw project. Onze calculator gaat uit van een standaard pakgrootte van 2,5 vierkante meter, wat een gemiddelde is voor de meeste laminaatpakken. Daarnaast is er standaard 10% zaagverlies in gezet.

Het is heel simpel! Volg deze eenvoudige stappen:

  • Meet je ruimte op: Meet de lengte en de breedte van de ruimte waar je het laminaat wilt leggen. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten voor het beste resultaat.

  • Voer de maten in: Vul de lengte en breedte van jouw ruimte in meters in op onze calculator.

  • Voer het verwachte zaagverlies in: Er zal standaard rekening gehouden worden met 10% zaagverlies. Verwacht je meer zaagverlies? Dan kun je het percentage aanpassen.

  • Bekijk het resultaat: Klik op de knop 'Bereken' en de calculator zal je direct laten zien hoeveel pakken laminaat je nodig hebt.

Houd er rekening mee dat de exacte dekking per pak kan verschillen afhankelijk van het merk en type laminaat dat je kiest.
Wil je zelf laminaat gaan leggen? Lees hier hoe je dat het beste kan doen.

Laminaat

Laminaat is een type vloerbedekking gemaakt van kunststof, die vaak wordt gekozen vanwege zijn gelijkenis met parket of een houten vloer. Deze vloerplanken zijn beschikbaar in diverse kleuren en diktes. Nadat je de ideale laminaatvloer hebt gekozen, is de volgende stap het bepalen van de benodigde hoeveelheid. Dit proces wordt vereenvoudigd met onze gebruiksvriendelijke rekenhulp. Vul simpelweg enkele details in en je krijgt meteen te zien hoeveel pakken laminaat je moet aanschaffen.

Laminaat leggen? Eerst berekenen

Als je laminaat gaat leggen, is het belangrijk om de benodigde hoeveelheid nauwkeurig te berekenen. Meet de ruimte zorgvuldig op met een meetlint, zowel de lengte als de breedte van elke muur. Houd rekening met zaagverlies, dat vooral voorkomt bij uitstekende hoeken of ongebruikelijke vormen in de kamer, zoals pilaren.

Gemiddeld moet je uitgaan van ongeveer tien procent zaagverlies, maar dit kan hoger zijn bij complexere ruimtes. Controleer hoeveel vierkante meter er in een pak laminaat zit, informatie die je op de verpakking vindt. Vul deze gegevens in onze calculator in om de hoeveelheid laminaat die je nodig hebt te berekenen. Vergeet niet ook een ondervloer en plinten te bestellen!

Wil je eerst de oppervlakte van je ruimte berekenen? Doe dat dan met onze m2 en m3 calculator.