M2 en M3 berekenen

Het meten van de oppervlakte van je woning kan soms een karwei zijn. Met onze rekentool heb je de woonoppervlakte én inhoud van jouw huurwoning zó geregeld.

Woonoppervlakte en inhoud berekenen

Stel je voor dat je bezig bent met het plannen van een renovatieproject in je huis. Je wilt nieuwe vloerbedekking leggen in je woonkamer, maar je hebt geen idee hoeveel vierkante meters vloerbedekking je nodig hebt. Je hebt de lengte en breedte van de kamer gemeten en nu sta je voor een taak die lastig kan zijn als je het met de hand moet berekenen.

Hier komt onze calculator om de hoek kijken. Je voert gewoon de lengte en breedte van je woonkamer in en drukt op 'Bereken'. Onze calculator doet al het rekenwerk voor je en geeft je direct het juiste aantal vierkante meters:

  • Lengte van de woonkamer: 5 meter
  • Breedte van de woonkamer: 4 meter

Calculatorresultaat: Oppervlakte van de woonkamer = 5 m x 4 m = 20 m²

In een kwestie van seconden weet je nu dat je 20 vierkante meter vloerbedekking nodig hebt. Geen gedoe met formules of rekenfouten. Het is snel, eenvoudig en nauwkeurig.

Lees meer in onze blog over woonoppervlakte van je woning.

Inhoud berekenen van je woning

Met onze calculator voor zowel m² als m³ heb je alles wat je nodig hebt om nauwkeurige metingen te maken voor een breed scala aan toepassingen. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met oppervlaktes en volumes werkt.