Zo leg je als verhuurder contact met een woningzoekende

Een huis verhuren via Huurstunt is makkelijk. Als je je advertentie eenmaal geplaatst hebt, is het een kwestie van wachten tot de eerste potentiële huurder zich meldt. Dankzij ons bereik van ruim 200.000 unieke bezoekers per maand duurt dit normaal niet lang. Nu vraag jij je misschien af waar je deze reacties krijgt en hoe je ze beantwoordt. Huurstunt legt het je allemaal uit.

Waar vind ik mijn advertenties?

Als je eenmaal een advertentie geplaatst hebt, kun je deze terugvinden door in te loggen in je gratis account bij Huurstunt. Bij het kopje ‘mijn woning verhuren’ kun je dan je geplaatste woningadvertenties terugvinden.

Waar zie ik de reactie op mijn huurhuis?

De reacties op je woning krijg je binnen op het bij ons geregistreerde e-mailadres. Zorg er dus voor dat je dat e-mailadres goed in de gaten houdt, zodat je geen reacties mist. In die reactie staan de gegevens van de huurder en een begeleidend bericht, waarin de potentiële huurder zijn of haar interesse voor de woning uitspreekt.

Huurstunt stuurt de berichten rechtstreeks door en bemoeit zich niet met de inhoud van de berichten. Het is volledig aan jou als verhuurder om de nieuwe huurder van je huurwoning te kiezen.

Hoe stuur ik een reactie terug?

Het is belangrijk dat je op elke reactie reageert. Vaak wachten woningzoekenden op een reactie en het zou jammer zijn als dit vergeefs is. Ook als het gaat om een afwijzing is het verstandig dit wel te melden, zodat hij of zij verder kan gaan met het zoeken naar een huurwoning.

Het reageren op een reactie kun je doen door gebruik te maken van de gegevens in de mail. Hier vind je een e-mailadres en telefoonnummer van de huurder, waarmee je in contact kunt komen. Succes met het verhuren van je woning!