Woning huren in Kerkrade

23 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Leliestraat
ONDER OPTIE
 • 70 m2
 • 3 kamers
Appartement Leliestraat
ONDER OPTIE
 • 70 m2
 • 2 kamers
 • 75 m2
 • 1 kamer
 • 138 m2
 • 1 kamer
 • 142 m2
 • 5 kamers
 • 50 m2
 • 2 kamers

Huurwoningen Kerkrade

Waar in bijna heel Nederland een woningnood heerst, is dat in Kerkrade wel anders. De gemeente verwacht dat er in 2030 ongeveer 1450 huurwoningen leeg komen te staan. Dit klinkt natuurlijk niet positief, maar deze ontwikkeling is juist fijn voor huurders die op zoek zijn naar een huurwoning van formaat voor een zachte prijs. Lijkt een huurwoning in Kerkrade jou wel wat? Met de handige zoekfuncties van Huurstunt vind je snel een huurwoning.

Waarom wonen in Kerkrade?

Als je kiest voor een huurwoning in Kerkrade, weet je zeker dat je gaat wonen in de prachtige heuvels van Zuid-Limburg. Kerkrade wordt omringt door een bosrijke omgeving met mooie rivieren. Als natuurliefhebber kun je je hart dus ophalen in deze prachtige stad. Bovendien ben je snel in Maastricht. Je hoeft er minder dan een uur voor te rijden, waardoor je je over werken ook geen zorgen hoeft te maken. Als je thuiskomt kun je dan nog genieten van een feestje in de Rodahal of een mooie voorstelling in het theater. Ben je op zoek naar rust en toch een gezellig centrum, dan ben je bij Kerkrade aan het juiste adres.

Vrije sector of sociale huurwoning?

Doordat de huurprijzen in Kerkrade wat lager liggen dan gemiddeld in Nederland, heb je de keuze of je een sociale huurwoning wilt huren of dat je toch kiest voor vrije sector huur. Een sociale huurwoning kun je huren via een woningcorporatie, maar ook particuliere verhuurders kiezen er steeds vaker voor om hun huurwoningen onder de liberalisatiegrens te verhuren. Valt de huurprijs bij het begin van het huurcontract boven die grens, dan spreken we van een geliberaliseerde huurwoning. In dat geval mag de verhuurder zelf kiezen welke huurprijs hij vraagt en hoe de huurprijs elk jaar verhoogd wordt. Kijk goed welke huurvorm het beste bij je past, zodat je nog lang en plezierig kunt wonen in je huurhuis in Kerkrade.

Hoe werkt Huurstunt?

Nu vraag je je misschien af waarom je gebruik moet maken van de woningzoekmachine van Huurstunt. Het grote voordeel voor jou als woningzoekende is dat je bij Huurstunt bijna alle huurwoningen op een centrale plek kunt vinden. Niet alleen makelaars plaatsen hun huurwoningen namelijk bij ons, ook steeds meer particuliere verhuurders weten hun weg naar ons te vinden. Dit zijn vaak mooie huurwoningen en doordat deze verhuurders hun huurwoningen niet overal plaatsen, is de concurrentie laag. De kans dat je snel een huurwoning vindt die écht bij je past is dan veel groter.

Een ander voordeel van Huurstunt is dat je je helemaal gratis kunt inschrijven voor ons woningnieuwsbrief. Het is natuurlijk mogelijk dat je nu geen huurwoning in Kerkrade ziet die je wilt huren, maar dat betekent niet dat die niet komen gaat. Dankzij onze woningnieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van nieuw aanbod en kun je snel reageren als je de woning ziet die je wilt.

Wil je ook graag dat verhuurders weten dat je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning? Kies er in dat geval voor om een oproep te plaatsen op het prikbord van Huurstunt. In deze oproep kun je precies vertellen wat voor huurwoning je zoekt, zodat verhuurders contact op kunnen nemen als ze woning verhuren die daarbij aansluit. Zo kun je huurwoningen krijgen die nog niemand anders bezichtigd heeft.

Premium Account bij Huurstunt

Heb je een huurwoning in Kerkrade gezien, die aansluit bij je wensen, dan kun je ook eenvoudig reageren via Huurstunt. Elke woning heeft een eigen contactformulier die rechtstreeks naar de verhuurder gaat. Om gebruik te kunnen maken van dit contactformulier heb je een Premium Account nodig. Dit Premium Account kost een vast bedrag per maand, maar je zit nooit langer vast aan dit account dan nodig. Je kunt het abonnement namelijk altijd opzeggen via de instellingen van je account. Zo kun je die ene leuke huurwoning bemachtigen!