Kantoorruimte

Een kantoorruimte is een specifieke ruimte of een grotere ruimte die is ingericht en bedoeld voor het uitvoeren van zakelijke activiteiten en het uitvoeren van kantoortaken. Het is een fysieke locatie waar werknemers van een bedrijf kunnen werken, vergaderen, samenwerken en communiceren.

Kantoorruimtes kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Ze kunnen bestaan uit individuele kantoren voor één persoon, kantoortuinen met open werkplekken of grotere ruimtes met meerdere werkplekken en vergaderruimtes.

Kantoorruimtes worden meestal voorzien van de benodigde infrastructuur en voorzieningen, zoals bureaus, stoelen, computerapparatuur, telefoonlijnen, internettoegang en andere faciliteiten die nodig zijn om effectief te werken. Sommige kantoorruimtes worden verhuurd aan bedrijven of individuen, terwijl andere eigendom zijn van bedrijven zelf.

Met de opkomst van flexibel werken en technologische ontwikkelingen zijn er ook andere vormen van kantoorruimtes ontstaan, zoals gedeelde kantoorruimtes of coworking-ruimtes, waar verschillende bedrijven of zelfstandige professionals een gemeenschappelijke werkruimte delen.

Kantoorruimtes zijn essentieel voor het creëren van een professionele omgeving waarin werknemers kunnen samenwerken, communiceren en hun taken kunnen uitvoeren, en ze vormen vaak het centrale punt van een bedrijfsactiviteit.

Een kantoorruimte is een ruimte die gehuurd of gekocht wordt door een bedrijf om daar de administratieve werkzaamheden uit te voeren. Zo’n kantoorruimte komt in verschillende soorten en maten en ook de huurcontracten kunnen verschillen. Huurstunt zocht alles voor je uit, zodat jij een kantoorruimte kunt vinden die bij jouw bedrijf past.

Conventioneel en flexibel huren

Je kunt kantoorruimtes op verschillende manieren huren. Als je kiest voor conventioneel huren, betekent dit dat je een vaste huurprijs per meter per jaar betaalt. De gebruikelijke huurperiodes van een dergelijk huurcontract zijn vijf, tien of vijftien jaar. Je kunt hierbij niet flexibel huren. Bij flexibel huren kun je je gehuurde ruimte op ieder gewenst moment opzeggen of wijzigen. Heb je meer ruimte nodig, dan is dat mogelijk. Ook als je bedrijf in zwaar weer verkeert en je moet inkrimpen, kan dat binnen een dergelijk contract.

Businesscenter

Naast het huren van een pand, kun je ook een werkplek huren in een business center of een co-workingspace. Dit zijn grote panden waar meerdere huurders werkplekken huren. Je kunt dan kiezen om te betalen per werkplek of per vierkante meter. Dit is een dure manier van huren, omdat dit soort centers vaak extra services biedt. Zo staan de meubels er al en heeft het gebouw een receptie. Je kunt daarbij gebruikmaken van de print-, internet-, telefoon-, stomerij-, en kinderopvangservices. Doordat deze business centers zoveel extra service biedt, valt de huurprijs hoger uit. Hiertegenover staat dat je deze zaken niet zelf hoeft te regelen.

Voorwaarden

Als je een kantoorruimte huurt, is het van belang dat je goed op de kleine lettertjes let. Het komt bijvoorbeeld voor dat het niet toegestaan is om klanten te ontvangen op de locatie van je kantoorruimte. Als jouw bedrijf hiervan afhankelijk is, kan dit uiteraard voor de nodige problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je het huurcontract goed leest en kijkt of deze voorwaarden kloppend zijn bij jouw bedrijf.

Wat kost een kantoorruimte

Net als bij woonhuizen, stijgen ook de huurprijzen van bedrijfsruimte. Betaalde je in 2016 nog € 119 per vierkante meter, inmiddels is dat bedrag gestegen tot boven de € 130. Als je een kantoorruimte in bijvoorbeeld Rotterdam zoekt, kan deze huurprijs zelfs oplopen tot € 250 per vierkante meter en als je dit al veel vindt, kun je Amsterdam beter vermijden. Een vierkante meter kantoor kost daar tot wel € 420. Kijk dus bij de huur van kantoor of werkruimte vooral goed naar je budget en je wensen, zodat je een kantoor vindt dat echt bij je past.

Kantoor huren bij Huurstunt

Ook bij Huurstunt is kantoorruimte te huur. Wil je graag contact opnemen met de verhuurder om een bezichtiging van de werkruimte in te plannen? Met een Premium Account kun je reageren op een woonadvertentie.