Kantoorruimte

Een kantoorruimte is een specifieke ruimte of een grotere ruimte die is ingericht en bedoeld voor het uitvoeren van zakelijke activiteiten en het uitvoeren van kantoortaken. Het is een fysieke locatie waar werknemers van een bedrijf kunnen werken, vergaderen, samenwerken en communiceren.

Inhoudsopgave

  Voorbeelden van kantoorruimtes

  Kantoorruimtes kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Ze kunnen bestaan uit individuele kantoren voor één persoon, kantoortuinen met open werkplekken of grotere ruimtes met meerdere werkplekken en vergaderruimtes.

  LeestipThuiswerken: Tips om slim je thuiskantoor in te richten.

  Conventioneel en flexibel huren

  Je kunt kantoorruimtes op verschillende manieren huren. Als je kiest voor conventioneel huren, betekent dit dat je een vaste huurprijs per meter per jaar betaalt. De gebruikelijke huurperiodes van een dergelijk huurcontract zijn vijf, tien of vijftien jaar. Je kunt hierbij niet flexibel huren. Bij flexibel huren kun je je gehuurde ruimte op ieder gewenst moment opzeggen of wijzigen. Heb je meer ruimte nodig, dan is dat mogelijk. Ook als je bedrijf in zwaar weer verkeert en je moet inkrimpen, kan dat binnen een dergelijk contract.

  Businesscenter en co-workingspaces

  Naast het huren van een pand, kun je ook een werkplek huren in een business center of een co-workingspace. Dit zijn grote panden waar meerdere huurders werkplekken huren. Je kunt dan kiezen om te betalen per werkplek of per vierkante meter. Dit is een dure manier van huren, omdat dit soort centers vaak extra services biedt. Zo staan de meubels er al en heeft het gebouw een receptie. Je kunt daarbij gebruikmaken van de print-, internet-, telefoon-, stomerij-, en kinderopvangservices. 

  Een moderne kantoorruimte met veel bureaus.

  Let op de voorwaarden bij een kantoorruimte huren

  Als je een kantoorruimte huurt, is het van belang dat je goed op de kleine lettertjes let. Het komt bijvoorbeeld voor dat het niet toegestaan is om klanten te ontvangen op de locatie van je kantoorruimte. Als jouw bedrijf hiervan afhankelijk is, kan dit uiteraard voor de nodige problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je het huurcontract goed leest en kijkt of deze voorwaarden kloppend zijn bij jouw bedrijf.

  Kantoor huren bij Huurstunt

  Ook bij Huurstunt is kantoorruimte te huur. Wil je graag contact opnemen met de verhuurder om een bezichtiging van de werkruimte in te plannen? Dat kan met een Premium Account.

  Benieuwd naar de tien grootste gemeenten van Nederland? Je leest het hier!

  Veelgestelde vragen over een kantoorruimte

  Meer weten? Hieronder volgt een overzicht van veelgestelde vragen over een kantoorruimte.

  Wat staat er in een kantoorruimte?

  Kantoorruimtes worden meestal voorzien van de benodigde infrastructuur en voorzieningen, zoals bureaus, stoelen, computerapparatuur, telefoonlijnen, internettoegang en andere faciliteiten die nodig zijn om effectief te werken. Sommige kantoorruimtes worden verhuurd aan bedrijven of individuen, terwijl andere eigendom zijn van bedrijven zelf.

  Wat kost een kantoorruimte per m2?

  De kosten van kantoorruimte per vierkante meter kunnen sterk variëren per stad en gebied binnen de stad. Prijzen kunnen uiteenlopen van enkele tientjes per m² per jaar in minder centrale of minder gewilde gebieden tot enkele honderden euro's in toplocaties in grote steden.

  Is een kantoor een bedrijfsruimte?

  Ja, een kantoor valt onder de categorie bedrijfsruimte. Bedrijfsruimtes kunnen verder worden onderverdeeld in kantoren, winkels, horecagelegenheden, en industriële ruimtes zoals magazijnen of fabrieken.

  Wat is de huurprijs per m2 bedrijfspand?

  Net als bij kantoorruimte, varieert de huurprijs van bedrijfspanden sterk. De prijs per vierkante meter hangt af van de specifieke gebruiksvorm, de locatie, en de kwaliteit van het pand. Over het algemeen zijn industriële ruimtes goedkoper dan commerciële kantoorruimtes.

  Wat kost kantoorruimte in Amsterdam?

  In Amsterdam zijn de kosten voor kantoorruimte aanzienlijk hoger dan in veel andere delen van Nederland, vooral in populaire gebieden zoals het centrum, Zuidas, en Sloterdijk. Prijzen kunnen variëren van ongeveer €200 tot €400 per m² per jaar, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de faciliteiten.