Short stay

Short stay verwijst naar een tijdelijke woonvorm waarbij je voor een korte periode, meestal tussen de 1 en 6 maanden, een gemeubileerde woning huurt. Deze vorm van huren is ideaal voor expats, studenten, of professionals die voor werk tijdelijk in een stad verblijven. Short stay woningen zijn vaak volledig uitgerust met alle benodigdheden voor het dagelijks leven, wat het een gemakkelijke en flexibele optie maakt voor tijdelijke bewoning.

Voorbeeld van het begrip ''short stay''

Stel, je bent een expat die voor een project van drie maanden naar Amsterdam komt. In plaats van een hotelkamer te boeken, kies je voor een short stay appartement. Deze optie biedt meer ruimte, comfort en een huiselijke sfeer, inclusief een ingerichte keuken, waardoor je je snel thuis voelt in de nieuwe stad.

Ook je woning verhuren aan een expat? Duik snel in deze blog!

Voordelen van short stay

Short stay accommodaties bieden veel voordelen, zoals flexibiliteit in huurtermijnen en de mogelijkheid om snel in te trekken zonder je zorgen te maken over meubels of huishoudelijke apparatuur. Echter, de huurprijzen kunnen hoger zijn dan bij reguliere huurwoningen, gezien de korte huurperiode en de volledige inrichting. Het is ook belangrijk om te controleren of de woning voldoet aan lokale regelgevingen.

Huiseigenaar? Verhuur je woning via Huurstunt!

Veelgestelde vragen over short stay

Meer weten over short stay? Hieronder vindt je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Kan ik overal in Nederland een short stay woning vinden?

Ja, short stay woningen zijn in de meeste grote steden en rondom belangrijke bedrijfslocaties beschikbaar.

Is short stay alleen voor expats of ook voor Nederlanders?

Hoewel het populair is onder expats, staat short stay open voor iedereen die tijdelijke woonruimte nodig heeft.

Zijn kosten voor nutsvoorzieningen inbegrepen in de huurprijs van een short stay woning?

Dit verschilt per woning en verhuurder. Soms zijn nutsvoorzieningen inbegrepen in de huurprijs, soms moet je deze zelf regelen of worden ze apart in rekening gebracht.

Wat is het verschil tussen short stay en een hotel?

Een short stay woning biedt meer privacy, ruimte en een 'thuisgevoel' vergeleken met een hotel. Daarnaast beschik je over een eigen keuken en woonruimte, wat handig is voor langere verblijven. Mensen verblijven soms wel enkele maanden in een short stay woning, wat in hotels minder gangbaar is.