Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een Nederlandse organisatie die gratis juridische adviezen en informatie verstrekt aan burgers. Het is gefinancierd door de overheid en biedt hulp bij verschillende juridische kwesties, waaronder die betreffende het huren van een woning.

  1. Gratis Juridisch Advies: Het Juridisch Loket biedt gratis advies aan huurders die vragen hebben over hun rechten en plichten. Dit kan gaan over huurcontracten, huurprijzen, onderhoudsproblemen, burenconflicten, en meer.
  2. Informatiebron: Het is een waardevolle bron van informatie over huurrecht. Huurders kunnen er terecht voor algemene informatie over huurwetgeving, zoals huurverhoging, onderhoudsverplichtingen, en huurbescherming.
  3. Conflictbemiddeling: Het Juridisch Loket kan ook adviseren en bemiddelen in conflicten tussen huurders en verhuurders. Ze kunnen suggesties doen over hoe een conflict opgelost kan worden, eventueel door doorverwijzing naar mediation.
  4. Doorverwijzing: Als een zaak meer gespecialiseerde juridische bijstand vereist, kan het Juridisch Loket doorverwijzen naar een advocaat. In sommige gevallen kunnen zij helpen met het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Benieuwd naar jouw rechten en plichten als huurder? Check het hier!


Veelgestelde vragen over het Juridisch Loket

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over het Juridisch Loket.

Waar krijg ik gratis juridisch advies?

Je kunt gratis juridisch advies krijgen bij het Juridisch Loket, maar ook bij sommige gemeenten, rechtswinkels, en sommige advocatenkantoren die pro deo werk verrichten.

Is het Juridisch Loket gratis?

Ja, het Juridisch Loket biedt gratis juridisch advies.

Kan iedereen het Juridisch Loket bellen?

Ja, iedereen kan het Juridisch Loket bellen voor juridisch advies.

Wat is het telefoonummer van het Juridisch Loket?

Je kan het Jurdisch Loket gratis bellen op 0800 - 8020.