Wat te doen als ik een huurwoning heb gevonden op Huurstunt?

Ben je een mooie huurwoning tegengekomen op Huurstunt? Super! Dan wil je natuurlijk nu zo snel mogelijk in contact komen met de verhuurder. Een enthousiaste reactie achterlaten en hopelijk een uitnodiging krijgen voor een bezichtiging. Op deze oververhitte huurmarkt is een huurwoning op de kop tikken alleen niet eenvoudig. Je moet er snel bij zijn. Hoe je kunt reageren op een huuradvertentie lees je hieronder.

Upgrade je account naar Huurstunt Premium

Om via Huurstunt in contact te komen met een verhuurder heb je een Huurstunt Premium-account nodig. Je gratis account kun je heel eenvoudig upgraden op je persoonlijke instellingenpagina. Zodra je de upgrade voltooid hebt, wordt het contactformulier op de woningpagina ontgrendeld. Daarmee kun je direct een bericht sturen naar de verhuurder. Premium kost standaard een vast bedrag per maand, maar is de eerste 14 dagen helemaal gratis te gebruiken.

Bekijk ook: Werkt Huurstunt met wachtlijsten?

Contact met de verhuurder

Dankzij het contactformulier heb je een direct lijntje met de mailbox van de verhuurder. Je kunt jouw reactie niet op een later moment aanpassen. Denk dus goed na over de inhoud van dit bericht. Probeer jezelf zo goed mogelijk te beschrijven, zodat de verhuurder begrijpt dat jij een geschikte huurder zou kunnen zijn. Als de verhuurder in jou inderdaad een goede kandidaat ziet, zal hij of zij contact met je opnemen om het verdere verloop van het verhuurproces te bespreken. Gefeliciteerd! Je mag dan waarschijnlijk langskomen voor een bezichtiging.

Meer lezen: Reageren op een huurwoning + voorbeeldbrief