Woning huren in Leeuwarden

43 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

  • 15 m2
  • 2 kamers
  • 60 m2
  • 2 kamers
  • 150 m2
  • 7 kamers
Appartement Zuidvliet
ONDER OPTIE
  • 52 m2
  • 3 kamers
  • 20 m2
  • 1 kamer

Huis huren Leeuwarden

Leeuwarden wordt steeds populairder bij woningzoekenden. Dit komt naar verwachting voornamelijk doordat huizen in de Randstad steeds duurder worden. Mensen trekken door deze prijsstijging weg uit steden zoals Amsterdam en Rotterdam en zullen zich sneller vestigen in een goedkopere stad in het noorden van het land. Helaas voor Leeuwarden blijkt deze toenemende populariteit niet heel gunstig te zijn voor de huurprijzen in de stad.

Huurprijzen Leeuwarden

In de afgelopen jaren zijn de huurprijzen in de Friese hoofdstad enorm gestegen. Met een stijging van ruim 15,3 procent is Leeuwarden koploper in Friesland. Ook als je kijkt naar het landelijk gemiddelde zie je dat de huurprijzen in Leeuwarden enorm hard stijging. Landelijk betalen nieuwe huurders namelijk 3,1 procent meer voor een nieuwe huurwoning ten opzichte van het jaar daarvoor. Hieruit kun je afleiden dat Leeuwarden enorm populair aan het worden is en dat verhuurders hier de vruchten van plukken. Toch is er nog geen woningnood in Friesland. De prijzen hier stijgen wel hard, maar dit lijkt eerder op een inhaalslag dan op een buitensporige prijsstijging. De huurprijzen in Leeuwarden behoorden nog steeds tot de laagste van Nederland en door deze stijging trekt dit wat bij.

Als jij ondanks de prijsstijging toch graag in Leeuwarden wilt wonen, kun je kiezen uit hele mooie plekjes. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Schieringen-Heechterp. De woningen stammen uit de jaren zestig en het zijn prachtige woningen om een gezin te stichten. Voorheen was criminaliteit hier een probleem, maar inmiddels is dat door een nieuwe aanpak teruggedrongen en kun je heerlijk wonen in de wijk. Als je toch liever in nieuwbouw woont, zou je kunnen kiezen voor de Zuiderplantage. Er is hier veel gebouwd, waardoor je kunt kiezen uit één van de appartementencomplexen of woningen in de wijk. Naast het prettige wonen, heeft Leeuwarden nog veel meer te bieden. Zo is de stad in 2018 de culturele hoofdstad van Europa geworden. Dit zorgde ervoor dat Leeuwarden naamsbekendheid kreeg en dat er heel veel leuke activiteiten georganiseerd konden worden. Dit hoopt de stad hoog te houden door ook in de komende jaren veel te organiseren.  

Woning vinden via Huurstunt

Als je nog geen huis wilt kopen, is huren een mooie oplossing. Je bent niet zo locatie gebonden als je bent met een koopwoning en kunt profiteren van de sociale zekerheid als het even niet zo goed gaat met je financiën. Huren in Leeuwarden kan heel goed, aangezien er zijn veel leuke huurwoningen in de stad te vinden zijn. Zowel sociale huurwoningen als particuliere en vrije sector woningen staan te huur in de stad, waardoor je altijd een woning kunt vinden die bij jou past. Als je graag makkelijk wilt zoeken in het huidige aanbod in Leeuwarden, kun je gebruikmaken van de handige zoekmachine van Huurstunt. Aangesloten makelaars kunnen hier hun aanbod plaatsen en ook particuliere verhuurders kunnen bij Huurstunt hun woning plaatsen. Doordat Huurstunt zoveel aanbod kan laten zien, kun jij als potentiële huurder zoeken in een heel groot aanbod op één centrale plek. Het allermooiste hiervan is bovendien dat het jou helemaal niets kost. Zoeken is bij Huurstunt altijd gratis.

Huurstunt nieuwsbrief

Naast de gratis zoekfunctie van Huurstunt, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van andere handige gratis functies. Zo kun je woningen die in de smaak vallen, toevoegen aan je favorieten door op het hartje naast de woning te klikken. Je kunt deze woningen dan eenvoudig terugvinden in je favorietenlijst, waardoor het makkelijker wordt om de status van deze huizen in de gaten te houden. Als je bovendien ook op de hoogte gehouden wil worden van nieuw woningaanbod in Leeuwarden, kun je je aanmelden voor de gepersonaliseerde nieuwsbrief. Bij deze nieuwsbrief kun je aangeven wat voor woning je zoekt en je zult dan een mail ontvangen zodra er nieuwe woningen op Huurstunt geplaatst worden die voldoen aan jouw woonwensen.

Oproep plaatsen

Tot slot kun  je ook gratis gebruikmaken van de functie om een oproep op de website te plaatsen. Een huis huren wordt op die manier een stuk eenvoudiger. Je bent op die manier namelijk ook vindbaar voor verhuurders die op zoek zijn naar een nieuwe huurder. Wellicht voldoe jij aan hun ideaalplaatje en benaderen zij jou om te vragen of je interesse hebt in het huis in kwestie. Op die manier kun je snel een huis huren en ben je niet afhankelijk van je eigen zoeken.

Huurstunt Premium

Als je een huis gevonden hebt in Leeuwarden en je deze graag wilt huren, kun je reageren door gebruik te maken van Huurstunt Premium. Een dergelijk Premium account kost een vast bedrag per maand en is op ieder moment te activeren en op te zeggen via je accountpagina. Met een Premium account krijg je toegang tot de gegevens van de verhuurder, waardoor je gebruik kunt maken van het contactformulier en het telefoonnummer van de verhuurder. Zo kun jij snel reageren op een huurwoning die voldoet aan jouw woonwensen en wie weet kun jij dat huis huren in de nabije toekomst.