Woning huren in Enschede

85 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Kamer Lipperkerkstraat
NIEUW
 • Op aanvraag
 • 2 kamers
Huurwoning Achter ’t Hofje
NIEUW
Huurwoning Jupiterstraat
NIEUW
 • 39 m2
 • 3 kamers
Appartement Jupiterstraat
NIEUW
 • 48 m2
 • 4 kamers
 • 50 m2
 • 2 kamers
 • 55 m2
 • 2 kamers
 • 36 m2
 • 3 kamers
 • Op aanvraag
 • 5 kamers
 • Op aanvraag
 • 3 kamers
 • Op aanvraag
 • 3 kamers
 • 148 m2
 • 6 kamers
 • 148 m2
 • 6 kamers
 • 122 m2
 • 4 kamers
 • Op aanvraag
 • 4 kamers
 • Op aanvraag
 • 3 kamers
 • 113 m2
 • 4 kamers
 • 10 m2
 • 1 kamer

Huis huren Enschede

Dat de huurmarkt een drama is in Nederland, hoeven we je vast niet te vertellen. De prijzen stijgen enorm hard en de bouw blijft veelal achter. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een betaalbaar huis, waardoor de verhuurders hun kans schoon zien om de prijzen omhoog te gooien. Ook in Enschede is de stijging van de huurprijzen duidelijk merkbaar. Het is zelfs zo dat de stad een koploperspositie inneemt met een huurprijsstijging van 18 procent. Makelaars hebben de noodklok al geluid. Ze zeggen dat er veel meer huurwoningen gebouwd moeten worden om het tij te keren. Helaas is dat allemaal niet zo makkelijk als het lijkt en het einde van de prijsstijging lijkt daarom ook nog niet in zicht.

Huurprijzen Enschede

De prijsstijging in Enschede is opvallend, omdat zelfs in Rotterdam de prijzen niet zo explosief stijgen. Nieuwe huurders zijn dankzij deze prijsstijging per vierkante meter een bedrag van gemiddeld 11,15 euro per maand kwijt. Dit betekent dat huurder voor een huurwoning van 100 vierkante meter 1.115 euro per maand moeten neertellen. De reden voor de prijsstijging is volgens makelaars heel eenvoudig: starters die normaliter een koopwoning in Enschede zouden kopen, zien hier vanaf. Ze hebben het gevoel dat ze op de top van de prijs instappen en hierdoor besluiten ze veelal even te wachten met de koop van een woning. Ook deze mensen zijn nu dus op zoek naar een huurwoning of houden een woning bezet. Hierdoor is het voor mensen die afhankelijk zijn van een huurwoning en geen woning kunnen kopen nóg lastiger om een betaalbare huurwoning te vinden.

Ondanks de enorme stijging in de huurprijzen, ziet een wethouder van gemeente Enschede nog geen reden voor paniek. De prijzen in Enschede zijn volgens hem namelijk helemaal niet zo hoog. Ze zouden volgens hem nog steeds onderaan het lijstje met huurprijzen in Nederland staan. Er zouden wel veel plannen op de plank liggen om het huurwoningtekort aan te pakken, maar deze plannen zijn tot op heden nog niet tot uitvoering gekomen. Wellicht zal daar in de toekomst verandering in komen, nu er zoveel vraag is naar betaalbare woonruimte.

Woning huren Enschede

Alle mensen die op dit moment op zoek zijn naar een huurwoning in Enschede, zullen weten dat deze zoektocht niet meevalt. Je moet iedere dag de websites van alle makelaars in de gaten houden om goed op de hoogte te blijven van het nieuwe aanbod. Dit is heel veel werk en je zult merken dat je toch vaak achter het net vist. Om de zoektocht wat makkelijker voor je te maken, is Huurstunt opgericht. Dankzij Huurstunt hoef jij niet meer langs alle websites, omdat wij heel veel aangesloten makelaars hebben die hun aanbod op Huurstunt plaatsen. Jij kunt hierdoor eenvoudig door het huuraanbod zoeken en misschien wel jouw droomhuis op de kop tikken.

Woning vinden met gratis account

Bij Huurstunt hebben we twee soorten accounts: een gratis account en een Premium account. Registreren kost bij Huurstunt helemaal niets. Je kunt hierdoor handig gebruikmaken van de gratis functies van de website. Zo kun je door het actuele huuraanbod zoeken. Huurstunt probeert haar aanbod iedere dag zo actueel mogelijk te houden, door alle woningen elke dag weer te controleren. Hierdoor proberen we te voorkomen dat de huurwoningen die je ziet al verhuurd zijn. Naast het zoeken kun je met een gratis Huurstunt account ook woningen toevoegen aan je favorieten. Hierdoor kun je deze woningen eenvoudig terugvinden en weet je of ze nog beschikbaar zijn of dat ze inmiddels al verhuurd zijn.

Als je ook op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe woningen bij jou in de omgeving, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van Huurstunt. Deze nieuwsbrief is heel bijzonder, omdat je ‘m compleet kunt aanpassen naar je eigen behoeftes. Als jij een woning voor minder dan 1.000 euro per maand zoekt, kun je dit eenvoudig aangeven bij het aanmaken van de nieuwsbrief. Jij krijgt dan elke keer een mailtje in je mailbox als er een woning online komt die voldoet aan jouw woonwensen. Op die manier mis je geen enkele kans meer.

Je kunt de verhuurder ook alvast laten weten dat je op zoek bent naar een huurwoning door gratis een oproepje te plaatsen. Je kunt hier precies vertellen wie je bent en wat je zoekt. Als verhuurders een woning willen verhuren, kan het maar zo zijn dat ze tussen de oproepjes kijken en jou een berichtje sturen als hun woning aan jouw wensen voldoet.

Reageren met Premium account

Als je eenmaal een woning hebt gevonden die voldoet aan je wensen en eisen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk reageren. De kans dat je achter het net vist is namelijk best groot in Enschede. Om te reageren op een woning, heb je bij Huurstunt een Premium account nodig. Zo’n account kost een vast bedrag per maand en hierdoor kun je onbeperkt reageren op woningen die bij jou passen. Om te reageren op een woning kun je het contactformulier bij de woning van jouw keuze invullen. Zorg ervoor dat je er een bericht bij typt dat jou goed beschrijft. Je wil dat de verhuurder jou als persoon leert kennen. Zodra je het bericht verstuurt, zal deze rechtstreeks bij de verhuurder terecht komt. Hier heeft Huurstunt verder niks mee te maken en daarna is het aan de verhuurder om jou een bericht terug te sturen. Het kan onverhoopt voorkomen dat een verhuurder niet reageert, omdat de woning al verhuurd is. Om toch snel een woning te vinden, raden we daarom ook aan om niet alles in te zetten op één woning.

We willen je graag nog één tip meegeven en dat is om vooral vriendelijk te blijven. Ook als de verhuurder jou niet als huurder wil voor een bepaalde woning, is het van belang dat je niet boos wordt. Het kan immers maar zo zijn dat een verhuurder meer woningen wil gaan verhuren. Als jij je dan van je beste kant hebt laten zien, is de kans groter dat hij jou een berichtje stuurt. Op deze manier vind jij hopelijk snel een mooie woning in Enschede.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Enschede?

Gemiddeld betalen nieuwe huurders in Enschede een huurprijs van 11,15 euro per vierkante meter per maand. Dit betekent dat er voor een appartement van 50 vierkante meter al snel 557 euro aan kale huur betaald moet worden. Hier zijn de servicekosten nog niet bij gerekend.

Kan ik goedkoop huren in Enschede?

De huurprijzen in Helmond liggen onder het landelijk gemiddelde van 15 euro per vierkante meter per maand. Hierdoor kunnen we stellen dat Enschede ene relatief goedkope stad is om een appartement te huren.

Kan ik een gemeubileerde woning huren in Enschede?

Verhuurders kiezen er steeds vaker voor om een appartement Turn-Key op te leveren. Dit houdt in dat alle meubels al in het appartement aanwezig zijn en je eigenlijk alleen de sleutel nodig hebt om het appartement te kunnen betrekken. Hiervoor betaal je maandelijks wel geld, waardoor de huurwoningen duurder  

Kan ik direct huren bij een particuliere verhuurder?

Ja, dat kan. Bij Huurstunt vind je huurwoningen van particuliere verhuurders en makelaars. Neem contact op met de verhuurder van de huurwoning om de mogelijkheden te bespreken.

Is het mogelijk om via Huurstunt een woning huren zonder wachtlijst?

Huurstunt is een woningzoekmachine, waarbij je met een Premium Account kunt reageren op allerlei huurwoningen in Enschede. Deze huurwoningen zijn van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Er geldt geen wachtlijst, omdat de verhuurder zelf bepaalt aan wie de woning verhuurd wordt.

Kan ik in Enschede huren met huurtoeslag?

Doordat de gemiddelde huurprijs in Enschede relatief laag ligt, zullen er ook meer woningen onder de huurtoeslaggrens verhuurd worden. In de zoekmachine van Huurstunt kun je eenvoudig filteren op de maximale huurprijs, zodat je alleen huurwoningen te zien krijgt die onder deze grens vallen. Hou er wel rekening mee dat er meer voorwaarden gelden voor het krijgen van huurtoeslag.