Woning huren in Breda

126 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Markendaalseweg
NIEUW
 • 85 m2
 • 3 kamers
Appartement van Slingelandtstraat
NIEUW
Appartement Beekstraat
NIEUW
 • 40 m2
 • 3 kamers
Huurwoning Banckertweg
NIEUW
 • 110 m2
 • 6 kamers
Studio Haagdijk
NIEUW
 • 30 m2
 • 2 kamers
Huurwoning Spoorstraat
NIEUW
 • 85 m2
 • 3 kamers
 • 106 m2
 • 2 kamers
 • 123 m2
 • 4 kamers
 • 17 m2
 • 2 kamers
 • 74 m2
 • 2 kamers
 • 120 m2
 • 4 kamers
 • 25 m2
 • 2 kamers
 • 122 m2
 • 4 kamers
 • 60 m2
 • 3 kamers

Huis huren Breda

Je zou Breda niet gelijk noemen als je denkt aan woningkrapte. Toch rijzen de prijzen van huurwoningen in de stad wel de pan uit. In een jaar tijd zijn de huurprijzen met 4,8 procent gestegen en dat is een flinke stap. De reden voor deze stijging is de bevolkingsgroei. In gebieden waar meer mensen komen wonen, worden de woningen duurder. Dit is zowel te zien op de huurwoningmarkt als op de koopwoningmarkt. Er is meer vraag naar woningen, waardoor de prijs stijgt. Dat is voor Breda niet anders. Het economische bureau van ABN AMRO denkt dat de stijging van de huurprijzen nog wel even aanhoudt, ondanks dat er wel een verkoeling van de woningmarkt verwacht wordt. De prijzen zullen daardoor wel wat minder hard gaan stijgen.

Huurprijzen Breda

Ondanks de huurprijzenstijging is Breda voor veel mensen nog wel te betalen. Gemiddeld betaal je voor een woning in Breda 12,54 euro per vierkante meter. Dit houdt in dat je voor een appartement van vijftig vierkante meter 627 euro per maand betaalt aan kale huur. Het landelijke gemiddelde ligt een stuk hoger. Gemiddeld betaal je in Nederland 15,82 euro per vierkante meter. De Randstad is voornamelijk verantwoordelijk voor dit hoge gemiddelde. Zo betaal je in Amsterdam 22,27 euro per vierkante meter. Als je rekening houdt met die cijfers, is Breda nog redelijk in haar prijzen.

Ondanks de redelijke huurprijzen, maakt de politiek zich toch zorgen. Om mensen met een middelhoog inkomen toch naar de stad te trekken is het plan om 6000 woningen te bouwen die qua prijs in dat segment vallen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een inkomen 36.000 tot 46.000 euro per jaar. De prijzen mogen op aangewezen plekken maximaal 850 euro per maand voor een appartement zijn en 925 euro voor een eengezinswoning. De oppositie verwachtte dat ontwikkelaars de woningen kleiner zouden maken, om zo toch een hoger rendement te krijgen. Dit wist de politiek op een vernuftige wijze te voorkomen. Zo moet een woning van 710 euro per maand minimaal 50 vierkante meter groot zijn en woningen van 850 euro moeten een woonoppervlakte hebben van minimaal 70 vierkante meter. Op die manier hoopt de gemeente grip te krijgen op de huurprijzenstijging in de stad.

Snel een woning vinden in Breda

De bovenstaande plannen van de gemeente, zijn natuurlijk fantastisch. Helaas duurt het toch nog wel even om dit te realiseren. Tot die tijd blijft het lastig om snel een betaalbare woning te vinden in de stad. Veel mensen speuren iedere dag alle sites van makelaars in de buurt af, maar vaak komen ze net te laat. Woningen zijn immers zo verhuurd in een stad als Breda. Tijd om met een nieuw plan te komen. Door je te registreren bij Huurstunt kun je op een snelle manier al het aanbod in Breda in de gaten houden. Een account bij Huurstunt is helemaal gratis. Je kunt met een dergelijk account:

 • Zoeken door een up-to-date woningaanbod
 • Favoriete woningen toevoegen aan je favorieten
 • Lid worden van een gepersonaliseerde nieuwsbrief

Bij Huurstunt zorgen we er iedere dag weer voor dat ons aanbod up-to-date is. Door een dagelijkse woningcontrole doen wij ons uiterste best om woningen aan te bieden die ook daadwerkelijk te huur aangeboden zijn. Om snel op de hoogte te zijn van het nieuwe aanbod in Breda, kun je je bovendien inschrijven voor de gepersonaliseerde nieuwsbrief. Je kunt aangeven waar je precies naar op zoek bent. Is dat een woning voor maximaal 800 euro per maand? Dan ontvang je enkel woningen die voldoen aan die eis. Je ontvangt op die manier als eerste het nieuwe aanbod dat voldoet aan jouw eisen in je mailbox. Dit houdt je zoektocht erg overzichtelijk en je kunt op die manier snel actie ondernemen als er een woning geplaatst wordt die voldoet aan je wensen en eisen.

Reageren met Huurstunt Premium

Als je een woning gezien hebt die voldoet aan de door jou gestelde eisen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk in contact komen met de verhuurder. Het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn als je achter het net vist. Om rechtstreeks in contact te komen met de verhuurder kun je gebruikmaken van een Huurstunt Premium account. Met een dergelijk account kun je bij elke woning het contactformulier invullen. Dat contactformulier wordt vervolgens rechtstreeks naar de verhuurder gezonden. De verhuurder kan er daarna voor kiezen om jou uit te nodigen voor een bezichtiging. Het is aan de verhuurder om te reageren op jouw berichtje, hier heeft Huurstunt geen invloed op. Zorg er daarom voor dat je bericht duidelijk en verzorgd is. Geef goed weer wie jij bent en wat je zoekt en waarom jij de perfecte huurder zult zijn voor die woning. Op die manier heb je meer kans om ook daadwerkelijk een positieve reactie te krijgen. Hopelijk kun jij dan snel in je nieuwe woning trekken.

Voor een Huurstunt Premium account betaal je een vast bedrag per maand. Elke maand wordt het abonnement verlengd, totdat jij opzegt. Gelukkig kan opzeggen heel eenvoudig op je eigen profielpagina. Mocht dit niet lukken, kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Huurstunt. Aan het opzeggen van Huurstunt zit geen opzegtermijn. Als je opzegt gaat de opzegging gelijk bij de volgende betaalperiode in. Hierom is het wel belangrijk dat je opzegt aan het eind van een betaalperiode, zodat je niet nog een betaalperiode hoeft te overbruggen.


Veelgestelde vragen

Wat zijn populaire wijken om te wonen in Breda?

Als je overweegt om te gaan wonen in Breda, is de keuze groot. Zo kun je kiezen voor de jonge wijk Ginneken, waar vooral hippe mensen met een wat hoger budget gaan wonen. Studenten willen daarentegen liever dicht bij het centrum wonen en kiezen daarom voor Zandberg en Breda Centrum. Maakt dat jou niet veel uit en vind je het belangrijker dat je snel een trein kunt pakken naar een andere stad, dan zijn Valkenberg en Belcrum de perfecte wijken om je te vestigen.

Wat is de gemiddelde huurprijs in Breda?

In Breda betaal je gemiddeld 12,54 euro per vierkante meter. Dit betreft dan de kale huur. Als de huurwoning gestoffeerd of gemeubileerd opgeleverd wordt, dan kan deze huurprijs per vierkante meter hoger uitvallen.

Kun je direct huren bij een particuliere verhuurder?

Ja, dat kan. Bij Huurstunt vind je huurwoningen van particuliere verhuurders en makelaars. Neem contact op met de verhuurder van de huurwoning om de mogelijkheden te bespreken.

Kun je via Huurstunt een woning huren zonder wachtlijst?

Huurstunt is een woningzoekmachine, waarbij je met een Premium Account kunt reageren op allerlei huurwoningen in Breda. Deze huurwoningen zijn van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Er geldt geen wachtlijst. De verhuurder bepaalt aan wie de woning verhuurd wordt.

Kun je in Breda huren met huurtoeslag?

Je kunt in Breda een woning huren in elke prijsklasse. Huren met huurtoeslag is ook mogelijk. Vul aan de zijkant van de zoekmachine een prijsfilter in om zo alleen woningen te zien die voor jou interessant zijn. Ook kun je je inschrijven voor de gratis nieuwsbrief om zo op de hoogte gehouden te worden van voor jou interessant woningaanbod.