Woning huren in Bergen op Zoom

13 huurwoningen gevonden

Appartement Potterstraat
NIEUW
Huurwoning Moeregrebstraat VERHUURD

Huurwoning Moeregrebstraat

Bergen op Zoom
  • 105 m2
  • 4 kamers

Een woning vinden in Bergen op Zoom is makkelijker met Huurstunt

Het zware weer waar de Nederlandse huurmarkt in verkeert, lijkt voor Bergen op Zoom voorbij. De huurprijzen gaan daar eindelijk weer dalen. In het eerste kwartaal betaalt een nieuwe huurder in de stad gemiddeld 0,4 procent minder per vierkante meter. Dit is goed nieuws voor iedereen die ervan droomt om in Bergen op Zoom te gaan wonen. Uiteraard kan het nog voorkomen dat de huurprijs weer gaat stijgen, maar op dit moment lijkt het positief uit te pakken.

Waarom stijgen huurprijzen?

Veel mensen vragen zich af waarom de huurprijzen in heel Nederland zo gigantisch snel stijgen. Sinds 2010 zijn de woningen ruim 33 procent duurder geworden door heel Nederland en dat is natuurlijk niet niks. Voor een klein appartement van 50 vierkante meter betaal je inmiddels ruim 200 euro meer dan in 2010 en dat voelt de portemonnee van iemand met een modaal of laag inkomen. De reden van deze enorme stijging is dat er een tekort is aan huurwoningen. Steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen en ook de bevolking groeit. Hierdoor zijn steeds meer woningen nodig, maar de bouw blijft achter. Hierdoor wordt het beschikbare aanbod duurder en zijn jonge mensen vaak genoodzaakt om in eerste instantie bij hun ouders te blijven wonen of op kamers te gaan in plaats van een woning die past bij hun inkomen.

Woning vinden in Bergen op Zoom

Ondanks dat de huurprijzen lijken te dalen, is dan nog geen reden om achterover te leunen als je op zoek bent naar een woning. Nieuwe huurders moeten hun ogen goed openhouden en de websites van verhuurmakelaars goed in de gaten houden. Dit is veel werk en als je ook nog veel werkt, is het soms niet mogelijk om alle sites in de gaten te houden. Om die reden is Huurstunt in het leven geroepen. Door onze woningzoekmachine, kunnen huurders eenvoudig door het aanbod van aangesloten makelaars zoeken en via Huurstunt kun je ook reageren op die woningen.

Gratis registreren bij Huurstunt

Registreren is bij Huurstunt helemaal gratis. Met een gratis account kun je door het gehele aanbod zoeken en woningen die aan jouw woonwensen voldoen, kun je toevoegen aan je favorieten. Dit doe je heel eenvoudig door op het hartje bij de woning te klikken. Je kunt dan precies bijhouden of een woning al verhuurd is of nog beschikbaar is. Huurstunt doet elke dag weer controles, zodat we het meest actuele aanbod kunnen tonen. Op die manier blijf jij dus goed op de hoogte. Als je ook op de hoogte gehouden wil worden van nieuwe woningen, kun je je inschrijven voor onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Op basis van jouw woonwensen krijg je dan nieuwe woningen in je mailbox. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe woningen in de buurt.

Met een gratis account kun je daarnaast ook nog een oproepje op Huurstunt plaatsen. Met een dergelijke oproep kun je verhuurders laten weten dat jij op zoek bent naar een huurwoning. Je kunt precies laten weten waar je naar op zoek bent en verhuurders kunnen op hun beurt contact met jou opnemen als ze een woning hebben die past bij jouw woonwensen.

Reageren met Huurstunt Premium

Als je een woning gevonden hebt die voldoet aan je woonwensen, kun je reageren via Huurstunt. Hiervoor heb je wel een Huurstunt Premium account nodig. Voor een Premium account betaal je een vast bedrag per maand. Het aanvragen van een Premium account doe je eenvoudig via je persoonlijke accountpagina. Het opzeggen van een Huurstunt Premium account geschiedt op dezelfde plek. Als je eenmaal een Huurstunt Premium account hebt aangevraagd, kun je reageren op alle woningen. Dit doe je door het contactformulier op de pagina van de woning in te vullen. Zorg ervoor dat je dit formulier zo volledig mogelijk invult, zodat de verhuurder een goed beeld van jou krijgt. Verhuurders krijgen dagelijks heel veel mailtjes binnen, doordat de markt zo krap is en daarom is het heel erg belangrijk dat jij er met jouw mailtje bovenuit komt. In dat geval is de kans een stuk groter dat de verhuurder jou een uitnodiging stuurt voor een bezichtiging.

Reactie van verhuurder

Ondanks dat Huurstunt hoopt dat alle makelaars alle geïnteresseerde huurders een mailtje terug sturen, kan het voorkomen dat een makelaar zoveel mail krijgt dat hij niet in staat is om iedereen van een antwoord te voorzien. Om die reden raden wij altijd iedereen aan om op meer dan één woning te reageren. De kans dat je dan een antwoord krijgt is veel groter. Als een verhuurder jou een afwijzing terugstuurt, probeer dan ondanks de teleurstelling wel positief te blijven. De kans is groot dat de verhuurder meer woningen in zijn bezit heeft en het zou jammer zijn als je je eigen glazen ingooit als je onbeleefd reageert bij een afwijzing en je hierdoor geen nieuwe woning toegewezen krijgt.