Wibo-woning

Een Wibo woning is een afkorting voor "Wonen in een Beschermde Omgeving". Een Wibo-woning is een woning, bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een beschermde en ondersteunende woonomgeving. Het is een woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben maar toch zelfstandig kunnen wonen. Een Wibo-woning is geen assistentie- of seniorenwoning.

Wibo-woningen staan vaak in de buurt van een zorgcentrum en zijn goed bereikbaar. Daarnaast zijn Wibo-woningen meestal gelegen in een beschermde omgeving, waar de privacy en veiligheid van de bewoners gewaarborgd zijn.

Hoe vind je een Wibo-woning?

Om in aanmerking te komen voor een Wibo-woning heeft men een indicatie van de zorgbehoefte nodig. Je kunt een Wib-woning aanvragen via shared service center WoningNet. De minimumleeftijd voor aanleunwoningen of seniorenwoningen is meestal 55 of 65 jaar en men moet redelijk goed kunnen lopen en zelfstandig zijn.

De kosten van een Wibo-woning

De kosten van een Wibo-woning kunnen variëren afhankelijk van de grootte en ligging van de woning en de kosten van zorg zijn apart en verschillen per persoon.

Lees ook:

Schimmel in huis: de oorzaken, oplossingen en preventie

Check deze bizarre woningen