Studio

Een studio is een kruising tussen een appartement en een kamer. Ze noemen dit woontype ook wel een eenkamerappartement. Je hebt alle faciliteiten voor jezelf, maar je slaapt, woont en kookt in dezelfde ruimte.

Alleen de douche- en toiletfaciliteiten bevinden zich vaak in een aparte ruimte. Deze woonvorm wordt steeds populairder onder studenten die iets meer te besteden hebben, omdat het natuurlijk heel prettig is om alle faciliteiten voor jezelf te hebben en geen keuken of badkamer te hoeven delen.

Daarbij zijn studio’s ook populair onder werknemers die graag een extra woning willen vlakbij hun werk. Ze kunnen op die manier dichtbij hun werk zijn doordeweeks voor een relatief kleine prijs. Doorgaans is een studio bedoeld voor één persoon.

Studio’s worden steeds populairder onder jongeren en werkende mensen, maar wat is nu precies een studio en wat is het verschil tussen een studio, een kamer en een appartement? Hier vind je het antwoord op al deze vragen, zodat je precies het type woning kunt kiezen die bij jou past.

Verschillen studio, kamer en appartement

Zoals hierboven ook al genoemd werd is een studio wel echt een ander soort type woning. Er zijn met zowel een appartement als een kamer meerdere verschillen te noemen en om het kiezen jou wat makkelijker te maken, zetten we ze allemaal op een rij.

Wat is een kamer

Het verschil tussen een studio en een kamer is voornamelijk dat je het huis niet hoeft te delen met andere huisgenoten. Je hebt alle faciliteiten voor jezelf en moet er dus ook zelf voor zorgen dat de faciliteiten schoon blijven. Een ander verschil is vaak de prijs. Een kamer is relatief goedkoop en voor een studio betaal je meer. Je kunt bovendien de kosten voor internet en televisie niet delen met huisgenoten. Dit zijn allemaal zaken die je moet overwegen als je moet kiezen tussen een kamer en een studio.

Wat is een appartement

Het grote verschil tussen een studio en een appartement is de grote. Een appartement heeft altijd één of meerdere slaapkamers en een studio heeft geen aparte slaapkamer. Ook de prijs verschilt dikwijls altijd. Het ligt er hierbij wel aan waar je studio zich bevindt. In sommige gevallen kan een studio net zo duur zijn als een appartement iets verder van het centrum.

Wil je een studio huren? 

Wil jij graag een studio huren? Kijk dan snel in het overzicht op Huurstunt. We hebben een groot aanbod aan diverse studio's waar er vast wel een bij zit die bij jou past.