Garagebox

Een garagebox is ervoor bedoeld om dingen in op te slaan of een voertuig in te stallen. In Nederland bevinden veel garages zich in het huis. Toch zijn er wel gebieden waar rijen garages staan waarvoor mensen iets verder moeten lopen. Daarbij kun je ook een garagebox huren bij een opslagbedrijf. Vaak is dit een grote loods waarin verschillende formaten boxen staan. Mensen gebruiken deze boxen vaak om spullen in op te slaan die ze thuis niet kwijt kunnen. 

Geschiedenis garage

Het woord ‘garage’ is afkomstig van het Franse woord garer, wat ‘stallen’ of ‘parkeren’ betekent. Vroeger werd deze term gebruikt om paarden en koetsen te stallen in een koetshuis. Sinds de 19e eeuw kennen we in het Nederlands de term ‘garage’ voor deze zelfde functie en later werden garages voornamelijk gebruikt voor het parkeren van voertuigen.

Andere functie garage

Niet iedereen gebruikt een garage voor het stallen van voertuigen of spullen. In sommige gevallen wordt de garage ook gebruikt om in te klussen. Voornamelijk mannen gebruiken de garage dan als hobbyruimte. Ze slaan er gereedschap in op en vaak is er een werkbank aanwezig waar spullen gerepareerd of gemaakt worden. Een garage is dus multifunctioneel inzetbaar.

Garage huren?

Kom jij ook ruimte te kort voor al je spullen en kun je wel wat extra gebruiken? In dat geval kun je een garage huren. Bij Huurstunt vind je een hoop garages en garageboxen die mensen verhuren. Kijk snel in het overzicht en vind een garage bij jou in de buurt.