2 onder 1 kap woning

Op de woningmarkt, hoor je vaak de term: 2 onder 1 kap, maar het is niet altijd duidelijk wat dit nu precies is en waarom dit soort woningen erg populair zijn. Huurstunt legt je het verschil tussen 2 onder 1 kap, een vrijstaand huis en een rijtjeshuis graag uit, zodat je een huurwoning kunt kiezen die goed bij je past.

Wat is een 2 onder 1 kap woning?

Een twee-onder-een-kapwoning wordt ook wel een tweegezinswoning, tweewoonst of dubbelwoning genoemd. Dit maakt alleen nog niet helemaal duidelijk wat dit nu precies voor woning is. Kortgezegd is dit een huurwoning die aan één zijkant een scheidingsmuur deelt met een andere woning. Deze twee woningen zitten aan elkaar vast, terwijl de woning aan de andere zijde vrij staat. Dat is dus precies het grote verschil met een rijtjeshuis, want die heeft aan beide zijden een gedeelde scheidingsmuur en een vrijstaande woning heeft geen enkele scheidingsmuur.

Waarom is 2 onder 1 kap zo populair?

Juist 2 onder 1 kap is erg populair, omdat het een goedkopere optie is dan een vrijstaand huis en dat het toch wat fijner woont dan een rijtjeshuis. Je hebt maar aan één zijde vaste buren waarmee je rekening hoeft te houden.

Overlast bij 2 onder 1 kap

Bij 2 onder 1 kap, zul je sneller iets vernemen dan bij een vrijstaand huis. Nu is deze overlast nog altijd wel minder dan bij een rijtjeshuis, omdat je maar aan één zijde vaste buren hebt. Heb je overlast van je buren? Bekijk dan onze blog over overlast en wat je hieraan kunt doen. 

WIl je een 2 onder 1 kap woning huren of liever een ander soort huurwoning? Kijk dan in het woningoverzicht van Huurstunt of vul bovenaan deze pagina de stad van je keuze in.