Appartement huren in Tilburg

71 appartementen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

Appartement Broekhovenseweg
NIEUW
 • 27 m2
 • Op aanvraag
Appartement Europalaan
NIEUW
 • 71 m2
 • 2 kamers
 • 29 m2
 • Op aanvraag
 • 29 m2
 • Op aanvraag
 • 76 m2
 • 3 kamers
 • 95 m2
 • 3 kamers
 • 74 m2
 • 4 kamers
 • 76 m2
 • 4 kamers
 • 50 m2
 • 1 kamer

Appartement huren Tilburg

Een betaalbaar appartement vinden in Tilburg is niet zo makkelijk als het lijkt. Doordat starters steeds vaker wachten met het kopen van hun eerste huis, wordt het aandeel huurders in de stad steeds groter. Nieuwe huurders kunnen maar moeilijk aan een huurwoning komen en dat is heel frustrerend. Vooral als je je graag wilt vestigen in Tilburg, kan het best lastig zijn om een mooi appartement te vinden. Maak daarom gebruik van de gratis functies van Huurstunt. Hierdoor wordt het vinden van een appartement opeens een stuk eenvoudiger.

Sociale huurwoning Tilburg

Als je inkomen niet hoog genoeg voor een vrije sector appartement, dan ben je genoodzaakt om te kijken voor een sociale huurwoning. Helaas duurt het in Nederland vaak lang als je een dergelijke woning wilt huren bij een woningcorporatie. Gemiddeld wacht iemand in Nederland 8 jaar op zo’n woning en hier zitten zelfs uitschieters bij tot 29 jaar. Het is helemaal afhankelijk van de vraag in de regio en de vraag in Tilburg is relatief hoog. Je zult dus geduldig moeten zijn als je een woning via een woningcorporatie wilt huren. Toch kan het ook anders. Soms kiezen particuliere verhuurders er ook voor om hun woning in de sociale sector te verhuren. Je kunt hier eenvoudig op filteren in de zoekmachine van Huurstunt. Je ziet dan alleen woningen tot 720 euro. Zo kun je toch huren in de sociale sector en kun je huurtoeslag aanvragen als de woning aan de voorwaarden voldoet.

Huurprijzen Tilburg

Wanneer je wilt huren in de vrije sector in Tilburg, zul je rekening moeten houden met snel stijgende huurprijzen. Zo waren de huurprijzen in 2017 bijna zeven procent lager dan in 2018 en deze prijzen blijven stijgen. Hierdoor geldt: des te langer je wacht, des te duurder de woning wordt. Gemiddeld betaalt een nieuwe huurder in Tilburg een bedrag van 11 euro per vierkante meter per maand. Met deze prijzen haalt de stad het lang niet bij de schokkende prijzen van Amsterdam (22 euro), maar het is ook zeker niet goedkoop te noemen. Voor een appartement van 70 vierkante meter betaal je in Tilburg tegenwoordig een maandelijkse huurprijs van 770 euro. Dit is de kale huurprijs, zonder GWL, internet/televisie en gemeentelijke belastingen.

Appartement vinden in Tilburg

Wil je toch graag een appartement vinden in Tilburg, dan kun je gebruikmaken van de gratis functies van Huurstunt. Maak daarom vandaag nog een gratis account aan en profiteer van alles wat Huurstunt te bieden heeft. Zo kun je eenvoudig zoeken in een groot deel van het woningaanbod in Tilburg. Veel makelaars plaatsen hun woningaanbod door naar Huurstunt, waardoor je hun aanbod in een overzicht hebt en je hun eigen websites dus niet langer in de gaten hoeft te houden. Bovendien toont Huurstunt ook aanbod wat je nergens anders kunt zien. Steeds meer particuliere verhuurders weten Huurstunt te vinden en proberen via dit platform een nieuwe huurder voor hun appartement te vinden.

Woningnieuwsbrief

Wil je daarnaast ook graag op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod op de website dat voldoet aan jouw woonwensen? Meld je dan gelijk aan voor onze woningnieuwsbrief. Je kunt bij het aanmelden precies aangeven wat voor appartement je zoekt en wat de maximum huurprijs mag zijn. Zodra er een woning online komt die voldoet aan die criteria, ontvang je een e-mail met dat aanbod. Hierdoor mis je geen enkele woning meer en kun je snel actie ondernemen als er een woning online komt die geschikt is voor jou.

Oproep plaatsen

Om de zoektocht naar een nieuw appartement nog wat te versnellen, kun je bij Huurstunt ook een gratis oproep plaatsen. Die oproep is een persoonlijke advertentie, waarin je kunt vertellen naar wat voor appartement je zoekt en voor welke prijs. Verhuurder kunnen op hun beurt kijken of ze een appartement aanbieden die voldoet aan die woonwensen. Als dat het geval is, dan kan die woning aangeboden worden met een druk op de knop. Je ontvangt dan een e-mail waar je gratis op kunt reageren. Op die manier wordt een appartement huren geen eenrichtingsverkeer en kunnen verhuurders jou ook vinden.

Upgrade je account

Als je een appartement gezien hebt in ons woningoverzicht, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk reageren. Gelukkig kan dit ook via Huurstunt. Hiervoor moet je alleen wel je account upgraden naar Premium. Na de activatie van het Premium Account, worden de contactformulieren op de woningappartement/huren/tilburg/pagina’s ontgrendeld en kun je rechtstreeks in contact komen met verhuurders. Het is na het versturen van een reactie aan de verhuurder om te beslissen of je uitgenodigd wordt voor een bezichtiging of niet. Wees geduldig en reageer vooral ook op andere appartementen om je zoektocht naar een appartement te versnellen.