Woning huren in Amersfoort

20 huurwoningen gevonden

 • 34 m2
 • 3 kamers
 • 53 m2
 • 3 kamers
 • 121 m2
 • 3 kamers
 • 60 m2
 • 3 kamers
 • 23 m2
 • 2 kamers
 • 30 m2
 • 2 kamers
 • 92 m2
 • 3 kamers
Kamer Arnhemseweg VERHUURD

Kamer Arnhemseweg

Amersfoort
 • 16 m2
 • 2 kamers

Vind snel een mooie huurwoning in Amersfoort via Huurstunt

Niet alleen in steden zoals Amsterdam en Rotterdam stijgen de huurprijzen in een sneltreinvaart. Ook in andere Nederlandse steden worden nieuwe huurders niet blij. In Amersfoort stijgen de huurprijzen vrolijk mee. Er is op dit moment een grote vraag naar betaalbare huurwoningen, omdat een grote groep starters niet in de gelegenheid is om een woning te kopen. Hierdoor is het dringen geblazen op de huurmarkt en dat zorgt voor een grote prijsstijging. Er is vooral een tekort aan woningen die in de prijsklasse 700 en 1.000 euro vallen en dat tekort wordt almaar groter door de stijgende huurprijzen. Er zal dus snel meer huuraanbod moeten komen om dit tekort op te vangen.

Huurprijzen Amersfoort

Een huurwoning vinden in Amersfoort wordt steeds lastiger voor starters. De huurprijzen waren drie jaar geleden nog gemiddeld 9,42 per vierkante meter. Inmiddels betaal je per vierkante meter al 11,83. Dat is een stijging van ruim 15 procent. Voor een appartement van 50 vierkante meter betaal je daardoor 120 euro meer dan drie jaar geleden. Toch staan deze prijzen nog in schril contrast tegenover de prijzen van de Randstad. In Amsterdam betaal je gemiddeld 21 euro per vierkante meter. Hierdoor betaal je daar voor eenzelfde appartement 1.100 euro per maand. Het is daarom ook niet zo gek dat veel mensen buiten de Randstad gaan kijken voor een woning.

Hoe werkt Huurstunt?

Woningexperts noemen de bovenstaande ontwikkeling een drama voor mensen met middeninkomens en het zal dus steeds lastiger worden om een woning te vinden in het middensegment. Om je toch een handje te helpen is Huurstunt in het leven geroepen. Onze handige woningzoekmachine is gemaakt om veel huuraanbod op één plek te kunnen vinden. Dat maakt de zoektocht voor jou een stuk makkelijker. Je hoeft nu niet meer alle verschillende woningwebsites bij langs om een geschikte woning te vinden. Dit kan allemaal op één centrale plek: Huurstunt.

Gratis registreren

Om optimaal gebruik te kunnen maken van huurstunt, kun je je gratis registreren. Met een gratis Huurstunt account kun je de woningen die voldoen aan jouw woonwensen eenvoudig opslaan door op het hartje te klikken. Deze woningen komen nu in een handige lijst in je account te staan, zodat jij in de gaten kunt houden of de woning al verhuurd is of niet. Tevens kun je je met een gratis account inschrijven voor de gepersonaliseerde nieuwsbrief. Je kunt aangeven waar je wilt wonen en waar de woning aan moet voldoen. Je zult dan alleen woningen in je mailbox krijgen die voldoen aan die voorwaarden. Tot slot kun je met een gratis account ook een oproepje plaatsen. In dat oproepje kun je vertellen waar je naar op zoek bent en in welke regio. Verhuurder kunnen dan contact met jou opnemen als ze denken dat ze een woning hebben die voldoet aan jouw woonwensen. Ook dit kan je woningzoektocht versnellen.

Huurstunt Premium

Als jij eenmaal een woning gevonden hebt die voldoet aan al jouw woningwensen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk reageren. Dit kan met een Huurstunt Premium account. Het upgraden van je account doe je heel eenvoudig via je accountpagina. Zodra je het account geactiveerd hebt, zal op elke woningpagina een contactformulier komen. Dat contactformulier kun je invullen met je gegevens en een bericht voor de verhuurder. Zorg dat je jezelf zo goed mogelijk neerzet voor de verhuurder, zodat de kans groter wordt dat je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. Vertel de verhuurder precies waarom hij of zij jou moet uitnodigen.

Reactie verhuurder

Onverhoopt kan het een keertje voorkomen dat een verhuurder niet reageert op een berichtje. Dit is niet wenselijk en heel vervelend, maar hier kunnen we als woningzoekwebsite niet veel aan doen. Wij hebben namelijk geen controle over het reageren van de verhuurder. Het bericht van het contactformulier wordt rechtstreeks naar de verhuurder gestuurd en daarna is het uit onze handen. We raden om deze reden wel aan om altijd op meer huizen te reageren, zodat je je kansen spreidt.

Heb je eenmaal een woning gevonden dan is dat natuurlijk fantastisch. Huurstunt Premium is een doorlopend abonnement, wat betekent dat het abonnement pas stopt wanneer jij het opgezegd hebt. Gelukkig kan dit heel eenvoudig via je eigen accountpagina. Probeer dit altijd te doen voor de nieuwe betaalperiode begint, zodat je niet betaalt voor een account die je niet meer gebruikt.