Wat kan ik met een oproep?

Een oproep is een advertentie over jezelf. Je kunt verhuurders op deze manier laten weten dat je op zoek bent naar een huurwoning in een bepaalde regio, stad of dorp. In de advertentie kun je de verhuurder precies vertellen wie jij bent en naar wat voor woning je zoekt, zodat zij kunnen kijken of ze een geschikte woning voor je hebben. Dit kan de woningzoektocht enorm versnellen, omdat je nu niet meer alleen hoeft te zoeken.

Hoe werkt een oproep? 

Zodra jij een oproep op Huurstunt geplaatst hebt, is het wachten tot een verhuurder een woning heeft die bij jouw wensen past. Zij zullen dan via de oproep contact met je opnemen. Om jou een handje te helpen, gaat die reactie rechtstreeks naar de mailbox van het emailadres waarmee jij je account op Huurstunt hebt aangemaakt. Reageren kan daarna ook gewoon weer via de mail.  

Hoe snel werkt een oproep? 

Hoe snel een oproep via Huurstunt werkt is heel verschillend. Wanneer jij een oproep plaatst in een regio waar grote woningnood heerst, kan het lang duren voor een verhuurder contact met je opneemt. Potentiële huurders staan dan immers in de rij voor een woning. Is dit minder het geval, dan kan het maar zo zijn dat de verhuurder zelf op zoek gaat naar een huurder, omdat het pand anders te lang leeg staat. Daar kun jij dan mooi van profiteren. We raden wel altijd aan om ook zelf actief op zoek te gaan, zodat je je kansen spreidt en hopelijk snel een nieuwe woning vindt.

Verder lezen: Voor welke plaatsen kan ik een oproep maken?