Hoe kan ik een oproep maken?

Wat goed dat je overweegt om een oproep op Huurstunt te plaatsen. Het kan je woningzoektocht enorm vergemakkelijken, omdat verhuurder nu ook contact met jou op kunnen nemen als er een woning beschikbaar komt. Je hoeft nu niet alleen zelf te zoeken, maar kunt ook zelf gevonden worden. 

Maak een Huurstunt account aan

Allereerst is het van belang dat je een Huurstunt account aanmaakt. Met zo'n account kun je niet alleen een oproep plaatsen, maar ook gebruikmaken van onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Bij die nieuwsbrief kun je aangeven wat je woonwensen zijn, waarna je een email ontvangt als er een woning online gezet wordt die voldoet aan de door jou gestelde eisen. Daarbij kun je woningen die bij jou in de smaak vallen ook toevoegen aan je favorieten door op het hartje te klikken bij de woning. Je vindt de woningen vervolgens terug in de lijst met favoriete woningen op je accountpagina. Als je naast deze functies ook wilt reageren op de getoonde woningen, heb je een Huurstunt Premium account nodig. Een dergelijk account kost een vast bedrag per maand en kun je zelf eenvoudig aanmaken via je persoonlijke accountpagina.

Een oproep maken

Nu je weet wat je allemaal kunt doen met een gratis Huurstunt account, kun je een oproep aanmaken. Dit doe je heel eenvoudig als volgt: rechtsboven op de homepage staat de button ‘oproepen’. Als je daarop klikt kun je op de volgende pagina ‘oproep toevoegen’ aanklikken. Je komt dan op het scherm waar je je gegevens in kunt vullen. Vergeet vooral niet om een foto toe te voegen en een beschrijving te schrijven die jou, je situatie en je woonwensen goed weergeeft. Verhuurders willen graag het één en ander weten van een potentiële huurder en reageren vaker op mensen die een duidelijke beschrijving toevoegen aan hun oproep. Je kunt bij de oproep ook andere gegevens invullen, zoals budget, plaats en type woning. Hierdoor kun je verhuurders goed laten weten waar je naar op zoek bent.

Is het plaatsen van een foto bij mijn oproep verplicht?

Als je alles hebt ingevuld kun je je oproep opslaan, waarna hij na controle gepubliceerd wordt. Als je op zoek bent in verschillende plaatsen en/of wijken, kun je verschillende oproepen plaatsen op Huurstunt. Op die manier kun je je kansen spreiden en meer reacties krijgen van verhuurders.