Woning huren in Amsterdam

1039 huurwoningen gevonden

Gratis de nieuwste woningen in je inbox.

 • Op aanvraag
 • 3 kamers
 • 30 m2
 • 2 kamers
 • 83 m2
 • 4 kamers
 • 60 m2
 • 3 kamers
 • Op aanvraag
 • 3 kamers
 • 70 m2
 • 4 kamers
 • 92 m2
 • 4 kamers
 • 100 m2
 • 4 kamers
 • 76 m2
 • 5 kamers
 • 30 m2
 • 3 kamers
 • 65 m2
 • 3 kamers

Huis huren Amsterdam

Amsterdam is de populairste stad van Nederland en dat is niet zo gek. Veel Nederlanders en tijdelijke inwoners zien Amsterdam als de ideale stad om een bestaan op te bouwen, omdat er veel werk te vinden is. Waar in de rest van Nederland de werkloosheid maar langzaam daalt, daalt hij in Amsterdam veel sneller. Veel bedrijven vestigen zich daar en daarom zien zowel Nederlanders als mensen van buitenaf Amsterdam als een stad waar je geld kunt verdienen.

Al de mensen die hierboven genoemd werden, zijn of waren op zoek naar een woonruimte in Amsterdam. Dat blijkt echter wel een stuk lastiger dan gedacht. Er zijn nauwelijks woningen beschikbaar in de hoofdstad en de verwachting is zelfs dat er in de toekomst helemaal geen woningen meer te vinden zullen zijn. Er is om die reden ook een enorme run op huurwoningen die beschikbaar komen. Gemiddeld komen er per huurwoning 10 tot 30 mensen langs voor een bezichtiging en de concurrentie is dus ook moordend. Je moet er snel bij zijn als je kans wil maken op een woning in de hoofdstad.

Huurprijs Amsterdam

Een huurwoning in Amsterdam kost gemiddeld 22 euro per vierkante meter. Dit betekent dat je voor een kleine studio van 25 m2 al snel 550 euro per maand betaalt. Die studio is dan nog kaal en daar zitten de prijzen voor gas, water en licht nog niet eens bij. Gelukkig is de overheid zich wel bewust van dit tekort en willen ze de komende jaren ruim 10.000 woningen bij laten bouwen. Dit gaat veelal om sociale huurwoningen en daarvoor geldt een wachttijd van minimaal 16 jaar. Die woningen vormen een druppel op de hete plaat, want het tekort blijft maar groeien en het benodigde aantal woningen blijft uit. Mensen zijn dus aangewezen op vrije sector huurwoningen en die prijzen rijzen de pan uit. Betaalbare woningen zijn schaars en worden alsmaar schaarser. Dat is één van de redenen dat mensen zich veelal buiten de grote stad gaan vestigigen. De huurprijzen zijn dan eerder geneigd om te zaken naar het landelijk gemiddelde van ongeveer 16 euro per vierkante meter. In Hoofddorp liggen de prijzen nu ommenabij de 18 euro per vierkante meter en in Haarlem moet je rekenen op een bedrag van 19 euro per vierkante meter. Voor een appartement van 70 vierkante meter kan dat prijsverschil je al snel 200 euro per maand opleveren. 

Gratis Huurstunt account

Om de hierboven genoemde reden, is het heel belangrijk dat je er snel bij bent als er een huurwoning te huur wordt aangeboden. De eerste stap voor het vinden van een geschikte en betaalbare huurwoning, is het aanmaken van een gratis account op Huurstunt. Je kunt hiermee gebruik maken van enkele functionaliteiten die het zoeken iets makkelijker maken. Zo kun je makelaars en particulieren laten weten dat je op zoek bent naar een woning door een oproep te plaatsen.

Tevens kun je zelf op zoek gaan en woningen die je aanspreken bewaren door ze toe te voegen aan je favorieten. Als je even geen tijd hebt om zelf op zoek te gaan naar woningen op Huurstunt, willen we je ook graag een handje helpen. Met een gratis account kun je je inschrijven voor onze mailservice. Je kunt aangeven naar wat voor woning je zoekt en wij sturen je geschikte woningen per mail toe. Zo weet jij altijd welke woningen nieuw zijn op de huurwoningmarkt.

Premium Huurstunt account

Als je een woning gezien hebt die voldoet aan al de door jou gestelde eisen, kun je daarop reageren met een Premium account van Huurstunt. Met zo’n account kun je onbeperkt reageren op alle woningen die op Huurstunt staan. Deze reacties verstuur je door het contactformulier te gebruiken. Dat formulier staat rechtstreeks in verbinding met de mailbox van de verhuurder, zodat diegene kan bepalen of je uitgenodigd wordt voor een bezichtiging. 

Voor een Premium Account betaal je een vast bedrag per maand. Het gaat hier om een doorlopend abonnement, wat betekent dat dit abonnement pas stopt als je zelf het abonnement hebt opgezegd. Tot die tijd wordt het abonnement automatisch verlengd met een maand. Voor vragen over het opzeggen van een Huurstunt account kun je kijken op de veel gestelde vragen pagina of contact opnemen met onze klantenservice.


Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde huurprijs in Amsterdam?

Gemiddeld betaal je in Amsterdam een huurprijs van 23,50 euro per vierkante meter. Het gaat hierbij om een kale huurprijs. Als de huurwoning gemeubileerd of gestoffeerd wordt opgeleverd, kan deze prijs hoger uitvallen.

Kan ik goedkoop huren in Amsterdam?

Door de hevige concurrentiestrijd op de Amsterdamse huurmarkt, is goedkoop huren vaak heel lastig. Je ziet wel duidelijke verschillen in de woonwijken. Zo is het goedkoper om een huurwoning te huren in Zuidoost en Nieuw-West dan in Amsterdam Centrum of Zuid.

Kan ik een gemeubileerde woning huren in Amsterdam?

Doordat veel expats zich willen vestigen in Amsterdam, worden steeds meer woningen Turn-Key opgeleverd. Expats hebben vaak geen meubels en daardoor is er veel behoefte aan dit soort woonruimte. Wil je graag een gemeubileerde woning huren, dan kun je hierop filteren in de Huurstunt woningzoekmachine.

Kan ik direct huren bij een particuliere verhuurder?

Ja, dat kan. Bij Huurstunt vind je huurwoningen van particuliere verhuurders en makelaars. Neem contact op met de verhuurder van de huurwoning om de mogelijkheden te bespreken.

Is het mogelijk om via Huurstunt een woning huren zonder wachtlijst?

Huurstunt is een woningzoekmachine, waarbij je met een Premium Account kunt reageren op allerlei huurwoningen in Amsterdam. Deze huurwoningen zijn van zowel makelaars als particuliere verhuurders. Er geldt geen wachtlijst, omdat de verhuurder zelf bepaalt aan wie de woning verhuurd wordt.

Kan ik in Amsterdam huren met huurtoeslag?

Een huis huren met huurtoeslag in Amsterdam is niet eenvoudig. Verhuurders verhuren de woningen vaak voor hoger prijzen, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Om op de hoogte te blijven van woningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens, kun je je aanmelden voor de gratis Huurstunt nieuwsbrief. Zodra er een woning online komt die voldoet aan die prijseis, ontvang je een dan een e-mail.