Stijgende huurprijzen zorgen voor financiële problemen bij mensen met modaal inkomen

Stijgende huurprijzen zorgen voor financiële problemen bij mensen met modaal inkomen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stijgende huurprijzen in de vrije sector. De huurprijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 opnieuw gestegen en er lijkt nog niet snel een einde te komen aan die beruchte stijging. Woningwebsite Pararius onderzocht dat de prijs per vierkante meter met 4,9 procent gestegen is ten opzichte van het jaar hiervoor. Vooral de randstad heeft te kampen met extreme prijsstijgingen. In Haarlem namen de huurprijzen toe met wel 11,2 procent.

Pas op: oplichters actief op Marktplaats

Pas op: oplichters actief op Marktplaats

Op dit moment zijn er oplichters actief op Marktplaats die zich uitgeven voor een medewerk(st)er van Huurstunt. Op een slinkse wijze troggelen ze geld af van nietsvermoedende huizenzoekers. De schade kan oplopen tot duizenden euro’s en het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn.

Waarom je huis verhuren?

Waarom je huis verhuren?

Er kunnen vele redenen zijn waarom het een goed idee is om je woning te verhuren. De meest voorkomende is toch wel dat je een nieuw huis gekocht hebt maar de oude nog niet verkocht. Oeps, nu zit je met dubbele kosten. Op dit moment zou je kunnen besluiten om je 2e woning te verhuren.  Dit levert je vele voordelen op en je drukt je dubbele lasten. 

Tiny houses

Tiny houses

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een Tiny House. Een Tiny House is een huisje zo klein mogelijk met zoveel mogelijk functionaliteiten per vierkante meter. Doorgaans zijn deze huisjes niet groter dan 28m2 en volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om te wonen.